(video) Mandatul de deputat al socialistului Nicolae Pascaru, atribuit de CEC

Comisia Electorală Centrală a atribuit mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, socialistului Nicolae Pascaru, după ce deputatul socialist Oleg Teterea și-a depus mandatul de parlamentar. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 22 mai, a Comisiei Electorale Centrale.

Foto: Nicolae Pascaru/facebook

CEC va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament.

Nicolae Pascaru este jurist, magistru în științe politice, profesor-antrenor, fondator și președinte al Federației „Voievod", activist, blogger.

În anii 2009-2011 își ia masteratul în domeniul științelor politice la Academia de Administrare Publică de pe lîngă preşedintele Republicii Moldova, iar în anii 2013-2014 urmează un stagiu la Academia Politică Fundaţia Friedrich Ebert (FES) din Germania.

Baza carierei sale profesionale a fost pusă în anii 1993-1995 cînd își satisfăcea serviciul militar în cadrul trupelor de grăniceri ai Ministerului Securităţii Naţionale, apoi timp de 3 ani (1995-1998) a fost angajat al Detaşamentului Special de Pază din cadrul MAI. În anii 1998-2002 este profesor-antrenor al Federaţiei de Taekwondo, iar în 2002-2003 profesor-antrenor la Universitatea de Studii Umanistice.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, socialistul a candidat și pe circumscripția uninominală nr. 37, fiind câștigată de candidatul blocului ACUM, Petru Frunze.

Deputatul socialist Oleg Teterea, care și-a depus mandatul de parlamentar, a plecat în funcția de director al Întreprinderii „Chișinău-Gaz”.


Pub