Cristina Harea și-a dat demisia din funcția de viceguvernatoare a BNM

Viceguvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei Cristina Harea și-a dat demisia. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al BNM.

Foto: bnm.md

Serviciul de presă al BNM a declarat pentru UNIMEDIA că viceguvernatoarea Crisitina Harea a luat această decizie pentru a dedica mai mult timp familiei, aflate în afara țării, după ce restricțiile de circulație din ultimul timp a făcut dificilă întâlnirea cu cei dragi.

Potrivit site-ului oficial al BNM, Cristina Harea a fost numită viceguvernatoare al Băncii Naționale a Moldovei, membră a Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei, prin Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 223 din 23 septembrie 2016.

Înainte de a deveni viceguvernatoare a Băncii Naţionale a Moldovei, membră a Consiliului de supraveghere al Băncii Naţionale a Moldovei a deţinut funcția de Director de investiții și Director de țară pentru Moldova în cadrul Gazelle Finance – Fondului de investiții specializat în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, în proces de formare pentru Georgia, Armenia, Moldova, Kîrghistan și potențial Ucraina.

De asemnea, a fost președintă și membră a Consiliului de administrație al Camerei Americane de Comerț din Moldova (2006 – 09.2016). Totodată, pe parcursul activității sale a fost membră a Consiliului Economic al Primului Ministru al Republicii Moldova (2013 - 2015), membră a Consiliului de administrație/Președinte al Comitetului Financiar (2010 - 2015), membră al Consiliului de Supraveghere (2015-09.2016) al Fundației Est Europene Moldova.

Cristina Harea are peste 14 ani de experiență în domeniul financiar - bancar și investițional.


Pub