Care este rata mortalității în cazul persoanelor testate pozitiv la Covid-19 în țară și cât de contagioși sunt bolnavii

Rata mortalității în rândurile persoanelor diagnosticate cu Covid-19 este de 3,5% în Moldova, potrivit statisticii realizate de Ministerul Sănătății. Totodată, vârsta medie a celor infectați este de 47 de ani, iar rata de contagiozitate a crescut față de săptămâna trecută, ajungând la 1,38%, anunță medicul epidemiolog Alexei Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„În Moldova se înregistrează 67 de decese la un milion de locuitori. Rata fatalității, numărul de decese din numărul de cazuri confirmate este de 3,5%”, a menționat Alexei Ceban. Pentru comparație, în țara vecină, România, se înregistrează 60 de cazuri de deces la un milion de locuitori, iar în Ucraina - 13.

Vârsta medie a persoanelor decedate de Covid-19 în țara noastră este de 66 de ani. Totodată, peste 98% dintre pacienții care au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus au avut cel puțin cel puțin o comorbiditate.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei, în Moldova au fost efectuate 43.334 de teste, dintre care 35.752 sunt teste primare.

Rata medie de confirmare a diagnosticului din numărul persoanelor suspecte pe durata pandemiei este de 18%.

De asemenea, rata de contagiozitate este de 1.38, în creștere față de săptămâna trecută. „Asta înseamnă că persoanele și-au relaxat măsurile individuale de protecție”, precizează medicul epidemiolog.

Vârsta medie a persoanelor diagnosticate cu noul tip de coronavirus este de 47 de ani, ceea ce demonstrează faptul că virusul poate afecta nu doar vârstnicii.

În altă ordine de idei, dintre toate persoanele afectate, femeile reprezintă 59%, fiind în număr mai mare decât bărbații.

Totodată, locuitorii din mediul urban sunt mai afectați decât cei din mediul rural, iar cazurile de import reprezintă doar 2% din numărul total de cazuri confirmate în Moldova.


Pub