Și-a terorizat consăteanul cu un pistol, ca să-i facă ordine sub gard. Un bărbat din Fălești, cercetat penal pentru amenințare cu moartea

Incident penal în satul Mărăndeni, raionul Fălești. Un bărbat de 40 de ani a fost amenințat cu moartea de un consătean în stare de ebrietate pentru a-i face ordine sub gard.

Foto: adevărul.ro

Incidentul a avut loc la data de 16 mai 2020, în jurul orelor 10:30, în satul Mărăndeni. Poliția a fost solicitată de un bărbat de 40 de ani, care a comunicat despre faptul că un consătean de 58 de ani, în stare de ebrietate, a îndreptat o armă împotriva sa și îl amenință cu moartea.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al batalionului de reacționare operativă din cadrul IP Fălești și un echipaj din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică

Victima a relatat oamenilor legii că în ziua respectivă, în jurul orelor 10:00, a venit la casa bunelului soției sale pentru a face ordine. Pe la orele 10:30, în timp ce cosea iarba de lângă gard cu o mașină de tuns, de el s-a apropiat bărbatul de 1962, care locuiește vizavi.

Agresorul, cu un ton poruncitor, i-a spus să cosească și iarba de lângă gardul lui. Victima i-a răspuns că nu are timp și a intrat în ogradă. Peste câteva minute, a simțit ceva rece la ceafă și, întorcând capul, l-a văzut pe bărbatul de 58 de ani cu un pistol în mână, pe care l-a luat imediat și l-a aruncat în grădină.

Vecinul a început să-l înjure, l-a numit cu cuvinte necenzurate și l-a amenințat că dacă anunță poliția și nu-i întoarce arma, va apela la niște persoane care se vor răfui cu el și cu familia acestuia. Mai mult, acesta nu a plecat din gospodăria vecină până nu s-a convins că vin echipajele de poliție.

În timpul efectuării percheziției la domiciliul acestuia, a fost depistat și ridicat un obiect asemănător cu un pistol pneumatic de model KWC de calibru 4,5 mm. Bărbatul de 58 de ani era vizibil în stare de ebrietate. A recunoscut că arma îi aparține, însă nu deține acte care să confirme acest lucru. Alte declarații a refuzat să ofere.

Ulterior, agresorul a fost escortat la IP Fălești și supus testului alcoolscopic, care a demonstrat faptul că acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică - în vaporii de aer expirați s-a depistat o concentrație de 1,04 mg/l de alcool.

Conform Registrului de stat al armelor (RSA), acesta nu este posesor de armă. Arma a fost ridicată și va fi transmisă serviciilor competente pentru efectuarea examinării balistice.

Pe acest caz a fost pornita o cauza penală în temeiul art. 155 din Codul Penal, amenințarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 200 la 400 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.


Pub