Partidele de opoziție condamnă mesajul acid al premierului Chicu în adresa europarlamentarului român, Siegfried Mureșan

Partidele de opoziție condamnă mesajul premierului Ion Chicu de pe pagina sa de Facebook, calificat de autoritățile de la București drept „o porfundă lipsă de respect față de România”. Platforma DA, PAS, Mișcarea politică Unirea și grupul Pro-Moldova au lansat comunicate în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a scris pe pagina sa de Facebook:

Premierului Chicu, gânduri de la Nicolae Iorga:

„De ce să te miri că e neruşinat omul care s-a deprins cu ruşinea?”

„Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea vitejie.”

Și lidera PAS, Maia Sandu, a reacționat, pe pagina sa de Facebook, afirmând că „Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova”. Totodată, Sandu a menționat că regretă acest „comportament neadecvat” și cere scuze pentru „tupeul şi proasta lor educație”.

Grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, a condamnat „declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în numele locuitorilor Republicii Moldova scuze pentru atitudinea denigratoare la adresa României”.

Și Mișcarea Politică Unirea „condamnă declarațiile calomnioase și atacurile furibunde asupra României și a UE, adresate europarlamentarului Siegfried Mureșan. „Limbajul total inadecvat folosit în raport cu un europarlamentar nu poate fi catalogat decât ca o lipsă acută de contact cu realitatea”, se arată într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a venit cu un comunicat de presă în care a condamnat declarațiile premierului moldovean Ion Chicu despre care a spus că sunt „denigratoare și complet inacceptabile”.

Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj acid europarlamentarului român Siegfried Mureșan, pe pagina sa de Facebook, fiind nemulțumit de criticile repetate aduse de către oficial la adresa activității Executivului de la Chișinău.


Pub