00:38:57 29.03.2024
Stiri

Smartphone care îți dă FIORI! Camera telefonului te poate FILMA prin haine

Știri 22.05.2020 08:00 Vizualizări3063 Autor: Ziarul National
Smartphone care îți dă FIORI! Camera telefonului te poate FILMA prin haine


OnePlus a lansat un smartphone care poate vedea prin haine și plastic. Camera telefonului inteligent are un sistem infraroșu incorporat și îți dă fiori!

Atunci când One Plus a anunțat lansarea noului smartphone 8 Pro, compania a inclus detalii despre un nou model de cameră „curioasă” pe care o numește camera Color Filter.

De fapt, este o cameră cu infraroșu (IR) care poate surprinde o parte din culorile pe care ochiul uman – și majoritatea camerelor digitale comerciale – nu le pot vedea, transmite Popular Science, citat de descopera.ro.

Astfel, fotografiile făcute cu One Plus 8 Pro au un stil unic, aproape ciudat, mai ales după ce telefonul inteligent le și procesează puțin. În condiții normale, imaginile care rezultă arată unice și diferite. Totuși, în alte cazuri, camera cu infraroșu poate surprinde orice se ascunde sub un strat de material.

Unii utilizatori au reușit să folosească modul de IR al camerei pentru a se uita prin straturi subțiri de plastic sau chiar îmbrăcăminte.

Acest lucru pare mai scandalos decât este cu adevărat. Dacă te aștepți că vei cumpăra un astfel de telefon iar apoi îl vei putea folosi ca o pereche de ochelari cu raze X, te înșeli amarnic. Totuși, ceea ce o să primești, de fapt, de la 8 Pro este o fotografie în nuanțe de gri care poate surprinde ce se ascunde sub un strat subțire de plastic. În alte cazuri, va fi o imagine încețoșată a buzunarului interior al cuiva.

Aceasta nu este prima oară când o astfel de tehnologie iese pe piață. În 1998, Sony a lansat Handycam – un dispozitiv popular pentru companie la acel timp – cu o funcție special de vedere nocturnă. La fel ca și camera OnePlus, lentilele Sony puteau să vadă prin materialele subțiri, inclusiv și prin haine. Multe camere moderne cu capabilități de vedere nocturnă, precum camerele de supraveghere, pot face același lucru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md