Ministrul Justiției: „Se creează impresia că CC este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid pentru înlăturarea Procurorului General”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat astăzi, în timp ce magistrații Curții Constituționale analizau sesizarea unui grup de deputați privind legalitatea concursului prin care a fost ales Procurorul General, că are impresia că Înalta Curte „este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid” cu scopul de a-l înlătura pe Stoianoglo din funcție.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, Fadei Nagacevschi a subliniat faptul că ședința în care se examinează sesizarea cu privire la Legea Procuraturii se petrece cu 4 zile înainte de ședința de judecată prin care se încearcă a anula concursul pentru funcția de Procuror General și asta nu ar fi, în opinia sa, doar o coincidență.

„La 25.05.2020 va fi examinată cauza judiciară la cererea candidatului care a picat concursul și care contestă rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General prin care domnul Stoianoglo a fost declarat câștigător. Acest caz se află la etapa pledoariilor, adică la final. Să fie o coincidență că, o sesizare depusă în septembrie 2019 se examinează la 21.05.2020, cu 4 zile înainte de ședința de judecată prin care se încearcă a anula concursul pentru funcția de Procuror General?”, a spus Nagacevschi.

Mai mult, ministrul Justiției a adăugat că această sesizare se examinează imediat după ce domnul Stoianoglo a anunțat despre progresul pe investigarea furtului miliardului și, în opinia sa „se creează impresia că CC este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid, pentru înlăturarea Procurorului General.”

Menționăm că astăzi, 21 mai 2020, Curtea Constituțională a fost analizată sesizarea depusă în septembrie anul trecut de un grup de deputați din partea PD, cu privire la desfășurarea concursului pentru funcția de Procuror General.


Pub