(video) Protest la Curtea Constituțională în susținerea lui Stoianoglo: În sfârșit cineva are curaj să anunțe adevăratul beneficiar al furtului miliardului

Mai multe persoane, în frunte cu activistul Pavel Grigorciuc, au protestat în această dimineață în fața Curții Constituționale (CC). Aceștia și-au manifestat susținerea față de procurorul general Alexandr Stoianoglo, declarând că după mulți ani, un procuror a avut curajul să anunțe adevăratul beneficiar al furtului miliardului, deși era un fapt cunoscut demult, însă nimeni nu a avut curajul să vorbească despre asta.

Foto: realitatea.md

Grigorciuc s-a prezentat în fața Curții cu o pungă neagră, similară celei care apare în secvența video în care au apărut Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. În pungă erau mai multe bancnote, din hârtie. În momentul în care s-a apropiat spre intrare Sergiu Sîrbu acesta a încercat să îi ofere câteva bancnote, însă polițiștii l-au oprit. Totodată, unul dintre manifestanți a adus o tobă.

„Am venit astăzi aici în susținerea lui Stoianoglo, pentru că în sfârșit peste 5 ani, a fost anunțat adevăratul beneficiar, deși noi demult știam cine este acela. Din diferite motive, procurorilor niciodată nu le-a ajuns curaj să vorbească despre asta. Nici în 2012, nici 2016”, a declarat acesta.

Acesta speră că Plahotniuc va fi adus în Republica Moldova și tras la răspundere, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va pune capăt dosarelor la comandă politică.

Totodată, Grigorciuc s-a arătat mulțumit de faptul că mai multe dosare la comandă au fost închise.

Curtea Constituțională analizează sesizarea depusă în septembrie anul trecut de un grup de deputați din partea PD, cu privire la desfășurarea concursului pentru funcția de Procuror General. Ieri, președintele fracțiunii parlamentare PD, Dumitru Diacov, a declarat pentru UNIMEDIA că va depune un demers prin care va solicita retragerea sesizării. Luând în considerare faptul că o parte din semnatari au ieșit din fracțiunea Partidului Democrat, restul semnatarilor nu sunt pentru retragerea sesizării.

f


Pub