Le-a promis un loc de muncă bine plătit peste hotare, însă i-a forțat să cerșească. Traficant de ființe umane, arestat de oamenii legii

Un bărbat în vârstă de 38 ani, anunțat în căutare pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin cerșetorie, a fost arestat pentru 30 de zile, informează centrul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Foto: Getty Images/iStockphoto

Învinuitul a fost anunțat în căutare de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații al IGP la solicitarea PCCOCS, la începutul anului 2020.

La 18 mai curent acesta a fost reținut în municipiul Chișinău. Bărbatul, originar din raionul Ialoveni, este suspectat de faptul că în 2013 a recrutat două persoane pentru cerșetorie pe teritoriul Federație Ruse, promițându-le un venit de circa 300 de dolari pe lună.

Polițiștii și procurorii au stabilit că ajunse la destinație victimele, fiind amenințate cu aplicarea violenței fizice, au fost deposedate de actele de identitate și zilnic erau impuse să cerșească pe străzile din orașul Bîcovo, regiunea Moscova din Federația Rusă. La sfârșitul zilei, banii colectați le erau luați.

Dacă va fi găsit vinovat de instanța de judecată, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Pub