(video) Diacov: PD nu va vota demiterea acestui Guvern și nici formarea altuia. Preferăm să fim în opoziție, 4 ani am vrut și nu ne-ați dat voie

Dumitru Diacov anunță că fracțiunea Partidului Democrat nu va vota pentru demiterea Guvernului în frunte cu Ion Chicu și nici pentru formarea altui Cabinet de Miniștri. „Preferăm să rămânem în opoziție”, a declarat acesta, de la tribuna Parlamentului.

„Voi faceți ce vreți, demonstrați-vă tot patriotismul vostru, dar PD nu va vota demisia avestui Guvern, dar nu vom participa nici la formarea altui Guvern. O să rămânem în opoziție. Preferăm în sfârșit să fim în opoziție. Am vrut să fim în opoziție 4 ani de zile, dar dvs nu ne-ați dat voie. Vrem să demonstrăm ce înseamnă opoziție în Republica Moldova. Opoziția trebuie să fie constructivă. Vă dau sfat, așezati-vă toate cele 4 partiduțe și faceți ce vreți”, a declarat Dumitru Diacov, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Pe 14 noiembrie 2019, 62 de deputați din PSRM și PDM au oferit vot de încredere pentru Programul de activitate și întregii liste a Guvernului condus de Ion Chicu. Inițial Guvernul a fost unul minoritar. Între timp, PSRM și PD au creat o coaliție de guvernare oficială, unele fotolii din Guvernul Chicu fiind oferite democraților.

O parte dintre deputații PD au părăsit formațiunea, declarându-se nemulțumiți de alianța cu socialiștii, în timp ce liderii democrați spun că aceste plecări ar fi dirijate de fostul lor lider, Vladimir Plahotniuc. În urma acestora, în coaliție au rămas doar 52 de deputați.

Ion Chicu a declarat că în cazul în care dispare majoritatea parlamentară de 52 de deputați, nu exclude faptul că va renunța la fotoliul de prim-ministru.

În același context, și lidera PAS, Maia Sandu, și liderul grupului parlamentar Pro Moldova au declarat că nu este binevenită demiterea Guvernului actual atât timp cât nu este clar dacă va fi posibilă numirea unui nou Cabinet de miniștri, care va avea și voturile necesare în Parlament.


Pub