(video) Acuzații între Batrîncea și Reniță. „Din poziția de ambasador al lui Plahotniuc în România, ați fost om de legătură la contrabanda cu țigări”. „Vă dau în judecată”

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea va depune o interpelare la Procuratură Generală, pe numele lui Iurie Reniță. El îl acuză pe cel din urmă că ar fi fost omul de legătură al fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, în contrabanda cu țigări în România. În replică, Reniță i-a spus că îl va da în judecată pentru calomnie.

„Mâine fac interpelare la adresa Procuraturii Generale, să explicați cât de bine s-au vândut țigări Winston în România și cum dvs din poziția de ambasador al lui Plahotniuc în România, ați fost om de legătură la contrabandă. O să mergeți să scrieți explicații”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

În replică, deputatul Iurie Reniță a spus că îl va da în judecată pe Vlad Batrîncea: „Chiar mâine vă dau eu în judecată pentru insinuări și calomniere, împreună cu șeful dvs de partid, Igor Dodon. Mizeria pe care ați proliferat-o dvs va fi taxată din punct de vedere juridic. Mințiți cu nerușinare, ca și președintele vostru”.

Acuzațiile lui Batrîncea vin în contextul în care la 18 mai, deputatul Iurie Reniță a publicat o secvență de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, imagini care au mai apărut în spațiul public. La întâlnire, Plahotniuc a venit cu o pungă neagră, iar discuțiile s-ar axa pe transmiterea acesteia unor alte persoane.

Igor Dodon a calificat imaginile drept un scenariu de atac asupra sa, prin scoaterea „conservelor oligarhice” în spațiul public. Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor prezentate și a spus că la acea întrevedere „fiecare își făcea jocul și sceneta” pregătita din timp.

Procuratura Generală a anunțat că nu se poate autosesiza pe marginea imaginilor video publicate de Iurie Reniță, deoarece nu cunoaște „cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”.


Pub