„Inima capitalei trebuie să arate altfel”. Scuarul Mihai Eminescu va fi reparat, iar piața de obiecte artizanale, mutată

Scuarul Mihai Eminescu, din centrul capitalie va fi reparat și amenajat, iar piața de obiecte artizanale va fi mutată, spun autoritățile municipale.

Foto: Iv Ceban/Facebook

Primarul general Ion Ceban a declarat astăzi, într-o postare pe o rețea de socializare că „inima capitalei trebuie să arate altfel.”

„Mulți nici nu cunosc că acolo este bustul poetului Mihai Eminescu, deoarece nu se vedea din cauza pieței improvizate. Pentru comercianți va fi amenajat un alt loc, unde vor fi create condiții mai bune, dar și din punct de vedere estetic pentru oraș”, a menționat primarul.

Tot el a spus că în acest sens a fost realizată o schiță de proiect, care urmează să fie prezentată.

„Locul prevăzut pentru comercianți ar putea fi tot în centrul orașului, în spatele Catedralei, pe strada pietonală, sau în altă locație și se va numi „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare””, a subliniat edilul.

Menționăm că astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, s-a discutat despre permisiunea de a vinde obiecte artizanale în scuarul Mihai Eminescu. Unul dintre comercianți a venit cu rugămintea de a permite vânzarea obiectelor artizanale, iar lucrările în scuar să fie sistate. Autoritățile au declarat că se va găsi un alt loc unde se vor vinde obiecte artizanale, iar lucrările de reparație scuarul Mihai Eminescu vor continua.


Pub