03:37:17 29.03.2024
Stiri

DOC // Denunț PENAL împotriva lui Dodon, după apariția imaginilor cu sacoșa în care ar fi fost până la 800 de mii de euro. Deputații ar putea demara astăzi și „PROCEDURA DE SANCȚIONARE” a șefului statului

Actualitate 21.05.2020 09:47 Vizualizări2220 Autor: Ziarul National
DOC // Denunț PENAL împotriva lui Dodon, după apariția imaginilor cu sacoșa în care ar fi fost până la 800 de mii de euro. Deputații ar putea demara astăzi și „PROCEDURA DE SANCȚIONARE” a șefului statului


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a depus astăzi la Procuratura Generală un denunț penal împotriva lui Igor Dodon, după ce în spațiul public au apărut imagini în care Vlad Plahotniuc îi întinde șefului statului o pungă neagră, în care ar fi fost până la 800 de mii de euro.

„Am adresat procurorului general denunțul în care solicit anchetarea penală a cazului Igor Dodon și Plahotniuc Vladimir, președintele R. Moldova, și, respectiv, ex-președinte al PD și ex-deputat, cu atragerea la răspundere penală a acestora, dar și a tuturor persoanelor implicate în eventuale acte de corupție”, argumentează Năstase.

Tot astăzi, deputații Platformei „DA” vor iniția procedura de constituire a unei Comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze averea președintelui.

„Prin această comisie ne dorim sancționarea președintelui. Urmează să verificăm averea președintelui, raportată la veniturile acestuia. Este o procedură inedită, ne mai consultăm cu juriștii. Pentru crearea acestei comisii avem nevoie de 51 de voturi. Considerăm că trebuie să pornim această procedură de sancționare a președintelui. La comisie vor fi chemați martori și chiar președintele Dodon”, a menționat vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Citește și: PG spune că NU se va autosesiza în privința imaginilor în care apar Dodon, Plahotniuc, Iaralov și o PUNGĂ în care ar fi fost bani pentru PSRM. Procurorii așteaptă DENUNȚUL lui Reniță. Prima reacție a deputatului: „Probabil, de frica lui Dodon...”

Deputatul a mai adăugat că această Comisie nu va înlocui organele de anchetă. „Dacă vom acumula suficiente probe, atunci vom întreprinde și alte acțiuni”, a adăugat deputatul Dinu Plângău.

De menționat că președintele Igor Dodon infirmă că ar fi luat acea pungă de la Plahotniuc, menționând că discuția din acea înregistrare ar fi trucată. Totodată, președintele recunoaște că a zis „iarăși umblați cu kuliuașili”. Mai mult, șeful statului spune că a vrut să zică „iarăși umblați cu borsetcile”.În același timp, șeful statului nu a putut explica de ce mergea la sediul PD, în condițiile în care pretinde că Președinția era unica instituție de stat necontrolată de Plahotniuc pe vremea guvernării democraților.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md