11:17:08 28.03.2024
Stiri

Un deputat susține că la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău s-ar fi infectat cu COVID „peste 200 de lucrători medicali”: Reacția lui Mihai Ciocan, directorul instituției

Actualitate 21.05.2020 17:58 Vizualizări2202 Autor: Ziarul National
Un deputat susține că la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău s-ar fi infectat cu COVID „peste 200 de lucrători medicali”: Reacția lui Mihai Ciocan, directorul instituției


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, susține că la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău s-ar fi infectat cu COVID-19 peste 200 de lucrători medicali. Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocan, susține însă că cifra respectivă este de două ori mai mică.

„Surse din interior comunică faptul că numărul real este tăinuit la ordinul șefilor. Așa informație trebuie comunicată deschis, nu tăinuită sistemic! Așa protejează medicii? Intimidându-i pentru a-i reduce la tăcere? Aceste cifre sunt în primul rând rezultatul inacțiunii, ezitării, minciunii, populismului acestui Guvern. Astea sunt crimele care au agravat consecințele pandemiei. Plătim un cost prea mare din cauza lor. În alte țări pandemia e în retragere. La noi e în plin avânt! Și ce face Guvernul Dodon în acest timp? Se felicită reciproc pentru cât de bine au gestionat criza. Și în disperarea să-și justifice sau să-și mascheze eșecurile tot mai vizibile, se agață de orice pentru a specula și a induce confuzie”, scrie legislatorul PAS pe Facebook.



Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, directorul Institutului de Medicină Urgentă (IMU), Mihai Ciocan, ne-a spus că, de la începutul pandemiei și până acum, 112 angajați ai instituției au fost confirmați în total cu COVID-19.

„Dintre ei, doar doi angajați activează în Secția de reanimare și în celelalte patru secții reprofilate cu profil COVID. Concluzia este că în secțiile unde s-au impus din start reguli foarte stricte de protecție a personalului, contaminarea este minimă. Începând cu 1 mai, am impus aceleași reguli de echipare a personalului și în secțiile nonCOVID. Drept rezultat, transmiterea infecției s-a diminuat”, a declarat directorul IMU.

Menționăm că, până în prezent, în R. Moldova s-au infectat cu noul coronavirus 1 444 de angajați medicali sau 21,5% din numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în întreaga republică.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md