În Moldova, se lansează o platformă online unde puteți cumpăra lucrările meșterilor autohtoni

curiozitati-traditionale-01

Începând cu 1 iunie, în Moldova va activa o platformă online unde veți putea cumpăra produsele meșterilor autohtoni. Traditional.md este concepută de Centrul de Informare și Resurse Pro Bono și își propune să faciliteze procesul de promovare a meșterilor din toate regiunile țării și de a-și realiza mărfurile.

„Având în vedere faptul că multe dintre aceste afaceri tradiționale și antreprenori seniori nu sunt capabili să se adapteze la noul mediu de piață și să introducă inovație în modelul lor de afaceri, ele nu sunt destul de interesante pentru generațiile tinere, precum și o sursă potențială de creștere economică. Astfel, traditional.md este o piață incluzivă pentru grupuri vulnerabile, cum ar fi antreprenori seniori și antreprenori din zonele rurale.

Pe lângă multe alte beneficii, grupurile de antreprenori vor avea acces și la o platformă online, unde aceștia pot ajunge la o audiență mai mare pentru clienți și își vor elibera potențialul maximum. Făcând acest lucru, vom încuraja dezvoltarea tehnologică pe sectoare cu valoare adăugată ridicată și vom asigura creșterea lor durabilă. În al doilea rând, vom susține dezvoltarea antreprenoriatului social, cel care este o sursă de creare de locuri de muncă și de incluziune economică”, explică creatorii platformei.

Traditional.md va fi lansată pe 1 iunie și va reprezinta:
# o platformă online comercială, care va furniza servicii de marketing online și comerț electronic la costuri reduse pentru cel puțin 50 de companii mici;
# asistență personalizată în elaborarea designului online și a prezentării produselor la cel puțin 30 de antreprenori;
# susținerea a cel puțin 10 antreprenori sociali acoperind taxele de intermediere a transferurilor comerciale prin intermediul platformei.

Urmărește paginile de Facebook și Instagram ale platformei pentru mai multe informații despre acestea. Dacă ești antreprenor și dorești să-ți promovezi produsele, nu ezita să contactezi creatorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente