(foto) În magazinele din Chișinău vor apărea mai multe case de tip self-checkout. Care sunt avantajele lor

reeditat

La început de 2019, în premieră în Republica Moldova, a fost lansat un serviciu inedit, o zonă de autoservire a clienților în cadrul unei reţele de supermarketuri. În 2020, influențată de pandemia de COVID-19, astfel de case de tip self-checkout vor apărea în scurt timp în mai multe rețele de supermarketuri.

Vedeți aici reportajul #diez din 2019.

„Casele de tip self-checkout sunt o alternativă pentru metodele tradiționale de achitare în supermarket. Cu alte cuvinte, clientul este cel care îndeplinește funcția de casier, scanând și efectuând plata (cash sau cu cardul) pentru produsele achiziționate.

Aceste terminale sunt mult mai rapide, ceea ce reduce formarea cozilor la casele supermarketurilor. Mai ales acum, în perioada pandemiei de COVID-19, se evită contactul direct dintre casier și client, pentru a-i proteja de COVID-19.

Casele de tip self-checkout sunt de dimensiuni mai mici decât cele clasice, astfel încât se economisește considerabil spațiul în supermarket.

De asemenea, clienții economisesc timp, procesul de scanare este rapid, vânzările sunt automatizate, nu este necesară prezența casierului. Astfel, supermarketul poate lucra 24/24 și crește loialitatea clienților”, spune Sergiu Crețu, om de afaceri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente