Coronavirus // 151 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Alți 26 de lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
21/05/2020
current.tv

Joi au fost confirmate 151 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.267 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 6.704. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 26 de lucrători medicali.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 52 de cazuri. La Ceadâr-Lunga sunt 10 cazuri, la Bălți, Ialoveni și Soroca – câte nouă cazuri, Cahul – opt cazuri, Vulcănești – șapte cazuri, Edineț și Sângerei – câte șase cazuri, Basarabeasca, Comrat și Orhei – câte cinci cazuri, Fălești și regiunea din stânga Nistrului – câte patru cazuri, Glodeni și Ocnița - câte trei cazuri, Criuleni, Florești, Hâncești, Râșcani și Strășeni – câte un caz.

Dintre cele 151 de cazuri noi, în 26 este vorba despre lucrători medicali – șase medici, 14 asistenți medicali și șase persoane din rândul personalului auxiliar.

După ce miercuri au fost testați pozitiv 12 lucrători medicali, Spitalul Raional Strășeni a devenit focar de infecție. Comisia teritorială de sănătate publică creată a decis testarea celor 54 de lucrători medicali, iar Secția Chirurgie și Terapie Intensivă și-a sistat activitatea.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 233 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
21/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii