Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.05.2020

Centrul COVID-19 Chișinău va continua să presteze servicii medicale

Centrul COVID-19 Chișinău va continua să presteze servicii medicale

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în contextul situației epidemiologice actuale și înregistrarea în continuare a unui număr însemnat de cazuri de infecție cu noul Coronavirus în Republica Moldova, Centrul COVID-19 Chișinău nu își va sista activitatea după ridicarea stării de urgență, instituită în perioada 17 martie-15 mai 2020, prin Hotărîrea Parlamentului nr. 55/2020.

Un proiect de Hotărîre de Guvern care va reglementa în continuare statutul juridic al Instituţiei Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19 Chișinău, a fost aprobat astăzi de Executiv. În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora şi va aproba, în termen de o lună, regulamentul, organigrama şi statele de personal al IMSP Centrul COVID–19 Chișinău.

Centrul COVID–19 Chișinău a fost instituit prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 10 din 31 martie 2020, în vederea fortificării sănătăţii populaţiei Republicii Moldova, prin organizarea şi asigurarea asistenţei medicale pacienților cu statut de suspect/probabil/confirmat la infecția cu noul Coronavirus (COVID-19).

Atribuțiile de bază ale IMSP Centrul COVID–19 Chișinău sunt depistarea cazurilor de infecție cu noul Coronavirus, referirea ulterioară a pacienților cu COVID–19 către instituțiile medico-sanitare publice desemnate, precum și prestarea serviciilor medicale persoanelor cu statut de suspect/probabil/confirmat la infecția cu noul Coronavirus.

Pe parcursul activității sale, Centrul COVID–19 Chișinău și–a demonstrat pe deplin eficacitatea în lupta cu noul Coronavirus. De la înființarea sa, în cadrul instituției medicale, au fost internați 1816 pacienți cu suspecție la COVID-19, din municipiul Chișinău și din raioanele țării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus