(video) Miniștrii se întrunesc într-o nouă ședință la Guvern: Ce proiecte au fost avizate

(update 15:59) Ședința Guvernului a luat sfârșit.

Foto: UNIMEDIA

(update 15:38) Ion Chicu: Este vorba de proiectul de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, inclusiv prin rectificarea bugetului din aprilie, acest an. Deși o parte din finanțare, care era aferentă creditului din Federația Rusă a decăzut, noi nu renunțăm la investiții în infrastructură. Pentru că aceasta înseamnă locuri de muncă, înseamnă salarii și înseamnă dezvoltarea țării. Guvernul nostru nu renunță la investiții în infrastructura țării. În aceste condiții vreau să îl rog pe domnul Pușcuță să identificăm surse suplimentare pentru acoperirea deficitului bugetar și a proiectelor pe care ne le asumăm. Datoria noastră este să dezvoltăm infrastructura, să creăm locuri de muncă și să achităm salarii cetățenilor.

(update 15:20) În cadrul ședinței au fost efectuate mai multe numiri și demisii din funcție.

Astfel, a fost acceptată cerere de demisie a Larisei Celac din funcția șef al oficiului teritorial Soroca și numită în funcția de șef adjunct al aceluiași oficiu. În locul acestuia a fost numit Vladimir Ceban, după ce a fost anterior demis din această funcție. Astfel, acesta a fost restabilit în urma deciziei Judecătoriei Chișinău.

De asemenea, Ana Pușneac a fost eliberată din funcția de șef al oficiului teriorial Orhei, iar în locul ei a fost numit Ion Chicu.

În același timp, Valentina Buliga a fost numită în calitate de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

„Bine ați venit, vă dorim succes, felicitări. Sunteți un specialist extraordinar și sunt sigur că veți face față lucrurilor și gestionarea fondurilor de asigurare va fi la nivelul la care vă caracterizează pe dvs”, a declarat Chicu.

(15:00) Miniștrii se întrunesc într-o nouă ședință la Guvern.

Ce subiecte urmează să aprobe. UNMEDIA transmite live.


Pub