(video) Proiectul de reabilitare a drumurilor naționale, aprobat. Câți bani vor fi alocați din buget

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în cadrul ședinței Guvernului în formatul tradițional. Aceștia au aprobat mai multe proiecte, printre care și cel cu privire la reabilitarea drumurilor și infrastructurii.

Foto: UNIMEDIA

Pentru realizarea acestui program, din bugetul de stat vor fi alocate 1, 375 de miliarde de lei. Din această sumă, 250 de milioane de lei sunt preconizate pentru reparația drumurilor publice naționale. Programul va asigura reparația a 86,3 km de drumuri naționale.

„Doar pentru reparația drumurilor în localități au fost alocate prin rectificare de la buget peste un miliard de lei, prin hotârârea de azi, acești bani au fost repartizați pentru fiecare localitate din RM. Începând cu săptămâna viitoare ministerul Economiei vor lansa licitațiile pentru adjudecarea contractelor de reparație a acestor drumuri. Aceste sume au fost incluse în proiectul de recificare a bugetului prezentat în Parlament la 23 aprilie și noi vom continua, deși după ce acel credit din partea Rusie a fost anulat, la această etapă avem unele îngrijorări privind finanțarea mai multor cheltuieli”, a spus Chicu.

Totodată a declarat că pentru patentari va fi oferit un ajutor de șomaj proporțional zilelor de staționare, pentru cei din Chișinău și Bălți.

„Remarcăm unele proteste, dar sunt bucuros că ei înțeleg situția pandemică, noi prin decizia Comisie până la 31 mai le vom ține închise, cred ca membrii vor fi de acord cu decizia de a redeschide piețile”, a precizat Chicu.


Pub