O biserică din Bălți intenționează să picteze chipul medicului, îmbrăcat în haine de protecție anti-Covid-19. Cum ar arăta pridvorul locașului

În preajma Spitalului Clinic Bălți care poartă numele Hramul Sfinților Doctori fără de argint Cosma și Damian, urmează să fie pictat chipul medicului, îmbrăcat în haine de protecție anti-Covid-19, simbol al tuturor medicilor răpuși de această boală. Decizia a fost anunțată de Consiliul Bisericesc al Bisericii Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Bălți, pe pagina oficială de facebook. Această decizie urmează a fi discutată de Comisia Pentru Pictura Bisericească de pe lângă Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei, întrucât este o propunere nemaiântâlnită până acum.

Foto: Biserica Sf Panteleimon, Bălți/facebook

Potrivit Consiliului Bisericesc al Bisericii Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Bălți, chipul Medicului Îmbrăcat în Haine de Protecție anti-Covid nu va fi o imagine sacră( icoană), dar ea ne va da sentimentul real al prezenței lui Dumnezeu în efortul, dedicația, generozitatea și jertfa medicilor, farmaciștilor, asistenților medicali, infermierilor, felcerilor, moașelor, laboranților și tuturor lucrătorilor medicali din toată lumea.

„Acestă pictură va fi o carte, care ne va arăta că viața nu este doar un element din statistici; că orice viață contează și orice viață salvată este o minune Dumnezeiască.

La fel, aceasta va fi o chemare a omului la dragostea față de aproapele, la pocăință și la iertare”, se mai arată în comunicatul Consiliului Bisericesc.

Amintim că de la începutul pandemiei, în Republica Moldova au decedat 11 lucrători medicali, din cauza Covid-19. În total, noul coronavirus a făcut 228 de victime în Republica Moldova.


Pub