03:47:19 25.04.2024
Stiri

Un procuror de la Chișinău ar fi DEPOSEDAT un cetățean rus de bani și bunuri: Un apartament la Londra, imobile în Rusia și bani, în total 1,8 MILIOANE de euro

Actualitate 20.05.2020 12:06 Vizualizări1915 Autor: Ziarul National
Un procuror de la Chișinău ar fi DEPOSEDAT un cetățean rus de bani și bunuri: Un apartament la Londra, imobile în Rusia și bani, în total 1,8 MILIOANE de euro
Roman Statnîi, fost procuror anticorupție


L-a încătușat, l-a trimis în arest, i-a intentat dosar penal și l-a lăsat pe un cetățean rus fără apartamentul de la Londra, imobilele sale din Krasnodar, Rusia, dar și fără aproape jumătate de milion de euro.

Aceasta ar fi isprava fostului procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, Roman Statnîi, care a fost reținut la începutul acestei săptămâni și pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Un comunicat de presă al Procuraturii Generală arată că, după ce știrea despre reținerea lui Statnîi a apărut în presă „pe surse”, complicele acestuia, șeful de la SA „Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare, fiindcă nu a vrut să mai meargă la organul de urmărire penală.

Potrivit materialelor cauzei penale intentate în acest caz, succesorii cetățeanului rus de la conducerea SA „Natur Bravo” au intrat ilegal și abuziv în posesia bunurilor acestuia, fiind ajutați de procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție.

Totul s-a întâmplat în anul 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru „a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic, complicii au intrat în posesia tuturor proprietăților pe care le deținea cetățeanul rus, în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Este vorba despre un apartament în Londra, Marea Britanie, în valoare de 1,2 milioane de euro, imobile în orașul Krasdnodar din Federația Rusă, estimate la 130 de mii de euro, 120 de mii de euro transmise în câteva rate, dar și 365 de mii de euro transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Toate proprietățile au fost transferate în timp ce acest cetățean al Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău, negocierile și actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri fiind efectuate și semnate atât în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Procurorii au cerut arestarea fostului lor coleg pentru 30 de zile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md