09:15:05 18.04.2024
Stiri

FOTO // Ilan Șor: „La Orhei continuăm să alocăm câte 7 mii de lei și 10 mii de lei la nașterea copiilor”. Numărul beneficiarilor a depășit 2500 de familii

Partide/Comunicate 20.05.2020 15:38 Vizualizări965 Autor: Ziarul National
FOTO // Ilan Șor: „La Orhei continuăm să alocăm câte 7 mii de lei și 10 mii de lei la nașterea copiilor”. Numărul beneficiarilor a depășit 2500 de familii


Alte 39 de familii din Orhei au primit indemnizații de 7 mii și 10 mii de lei la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. De lansarea, în 2015, a programului „Capitalul matern” de către fostul primar al orașului, Ilan Șor, peste 2500 de familii au beneficiat de indemnizații.

Programul „Capitalul matern” este implementat de echipa din Orhei a formațiunii, cu sprijinul Asociației Obștești „Pentru Orhei” în vederea stimulării natalității și pentru a sprijini tinerele familii, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Într-o intervenție live, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, primarul de onoare a mun. Orhei, a spus că este necesar ca un asemenea program să fie implementat la nivel de țară.

„Consider că indemnizațiile pe care le oferim sunt importante pentru proaspeții părinți. Pentru noi este important ca în Orhei să crească natalitatea. Anume din aceste considerente, anul trecut, am lansat programul de reconstrucție totală a grădinițelor, construim terenuri de joacă, creăm toate condițiile pentru o bună educație a copiilor la Orhei. Sper că guvernul va implementa un astfel de program în toată țara”, le-a transmis Ilan Șor beneficiarilor de indemnizații.

Primăria Orhei precizează că suma alocațiilor în cadrul programului „Capitalul matern” este de 7000 de lei - pentru primul copil și de 10000 de lei - pentru următorii nou-născuți. Pentru gemeni, suma indemnizației este de 14 mii de lei.

Autoritățile de la Orhei spun că, de la lansarea programului, natalitatea a crescut simțitor. Programul „Capitalul matern” este implementat și în comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei.

„Autoritățile mun. Orhei implementează mai multe programe de susținere a copiilor și familiilor. În municipiu sunt modernizate capital grădinițele, iar micuții beneficiază de un sistem nou de alimentație de tip catering – bucatele pentru copii sunt preparate în condiții de restaurant. De asemenea, la Orhei este derulat programul „Locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară”, conchide Primăria Orhei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md