Veaceslav Platon ar putea fi cercetat în libertate. Avocat: Sentințele de până acum vor fi casate

Ion Creţu, unul dintre avocaţii omului de afaceri Veaceslav Platon, a declarat că dosarul privind frauda bancară în care acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare va fi revizuit, ceea ce înseamnă că omul de afaceri ar putea fi cercetat în libertate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

Avocatul Ion Crețu a spus clientul său ar putea fi eliberat pe durata examinării cauzei, fără să precizeze când se va întâmpla acest lucru.

„Se casează sentințele și nu poate să rămână în continuare în Penitenciarul nr. 13. El va fi cercetat în stare de libertate. Noi credem că va fi eliberat. Procurorul a declarat că nu el a sustras acești bani, ci alte persoane, și a fost falsificată cauza penală”, a declarat avocatul, care a precizat că legislația admite cercetarea în stare de libertate în asemenea cazuri.

„Cred că o să fie multe impedimente din partea persoanelor care sunt cointeresate ca Platon să nu fie eliberat și să nu fie redeschisă cauza penală”, a declarat Ion Crețu, care a menționat faptul că Plahotniuc lansează atacuri pentru a nu permite revizuirea cauzei.

Ion Creţu a dat asigurări că în cazul în care clientul său va fi eliberat din închisoare, Veaceslav Platon va rămâne în ţară pentru a-şi demonstra nevinovăţia: „Nu are de gând să fugă undeva pentru că în momentul în care fuge cazul lui rămâne şi nu poate să-şi demonstreze nevinovăţia. Toţi aceşti ani sau falsificat probele, şi în sfârşit s-a demonstrat ceea ce declaram noi încă din 2016”.

Amintim că luni, 18 mai 2020, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor”. Tot atunci, Stoianoglo a adăugat că „Platon a fost absolut ilegal condamnat și ilegal își ispășește pedeapsa”.


Pub