Chicu nu exclude faptul că va renunța la fotoliul de premier, în cazul în care dispare majoritatea parlamentară: Acum vreau să îmi îndeplinesc sarcinile, ca să plec cu inima împăcată

În cazul în care dispare majoritatea parlamentară de 52 de deputați, premierul Chicu nu exclude faptul că va renunța la fotoliul de prim-ministru. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă, cu ocazia celor 6 luni de când a fost învestit în funcție Guvernul.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă dispare majoritatea parlamentară de 52 de deputați, nu exclud că nu voi mai dori să fiu prim-ministru. Și nu invidiez deloc un Guvern în plină criză să activeze fără sprijinul unei majorități parlamentare”, a declarat Ion Chicu.

Întrebat dacă se gândește să intre în politică, așa cum afrimă unele voci, Ion Chicu a menționat că „niciodată nu spune niciodată”, iar momentan își dorește doar să îndeplinească aceasta sarcina pe care o are, iar atunci când va pleca să o facă cu inima împăcată.

Pe 14 noiembrie 2019, 62 de deputați din PSRM și PDM au oferit vot de încredere pentru Programul de activitate și întregii liste a Guvernului condus de Ion Chicu. Inițial Guvernul a fost unul minoritar. Între timp, PSRM și PD au creat o coaliție de guvernare oficială, unele fotolii din Guvernul Chicu fiind oferite democraților.

O parte dintre deputații PD au părăsit formațiunea, declarându-se nemulțumiți de alianța cu socialiștii, în timp ce liderii democrați spun că aceste plecări ar fi dirijate de fostul lor lider, Vladimir Plahotniuc. În urma acestora, în coaliție au rămas doar 52 de deputați.


Pub