S-a urcat beat pe un pilon electric: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave după ce a fost electrocutat

Un bărbat a fost internat la Spitalul Clinic de Ortopedie și Traumatologie, în cadrul secției de leziuni termice, în stare gravă cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un pilon electric și a fost electrocutat. Victima, înainte de producerea incidentului, a consumat băuturi alcoolice cu un alt bărbat. Cazul s-a produs în seara zilei de 15 mai, în intervalul orelor 17:00–17:50, potrivit unui comunicat emis de Premier Energy Distribution.

Foto: premierenergydistribution.md

Conform materialelor investigației efectuate de poliție, doi bărbați au consumat împreună băuturi alcoolice după care s-ar fi certat. Astfel în urma conflictului izbucnit între cei doi, unul dintre ei a plecat și ulterior a fost văzut de celălalt pe vârful unui pilon al liniei electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune înaltă de 110 kV din raza municipiului Chișinău.

Între timp la Serviciul 112 pentru apeluri de urgență a parvenit informația despre aflarea unei persoane pe pilonul LEA. La fața locului s-a deplasat un polițist care a surprins bărbatul beat pe pilon, amenințând că se aruncă de la înălțime. Polițistul ar fi încercat că îl convingă pe bărbat să coboare, însă fără succes. Victima a ajuns aproape de un conductor electric, l-a întins cu mâna, iar în rezultat s-a produs un arc electric care l-a electrocutat și l-a aruncat pe construcția traversei.

După câte clipe în care bărbatul se afla în stare de șoc, acesta și-a revenit și a coborât de sine stătător. Medicii de la ambulanță i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la Spitalului Clinic de Ortopedie și Traumatologie, unde a fost internat în secția de leziuni termice în stare gravă cu arsuri pe 20% din suprafața corpului.


Pub