Distracție cu împușcături la Leova. Un tânăr a mers în pădure și a tras la întâmplare dintr-o armă deținută ilegal

Un tânăr de 28 de ani a fost prins de polițiști în timp ce împușca la întâmplare în pădure dintr-o armă pneumatică, deținută ilegal. Incidentul a avut loc, în amiaza zilei de ieri, în apropiere de satul Cneazevca din raionul Leova.

Foto: INP

Potrivit poliției, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică au auzit întâmplător sunetul împușcăturilor și s-au deplasat în direcția respectivă.

La fața locului inspectorii au depistat un bărbat de 28 de ani, locuitor al aceluiași sat, într-o poieniță la o distanță de circa 200 de metri de la prima casă, având asupra sa o armă pneumatică cu lunetă din care efectua împușcături la întâmplare, în aer.

Bărbatul nu a putut prezenta actul de proveniență asupra armei.

Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Leova, unde a fost documentat pentru procurarea, păstrarea, purtarea, folosirea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor neletale care fac obiectul declarării sau altor arme nesupuse autorizării, pentru care legislația prevede o sancţiune de la 3 000 până la 4 500 de lei.

Arma a fost ridicată și depozitată în camera de păstrare a armelor a IP Leova și urmează a fi confiscată.

Potrivi INP, posesorii armelor pneumatice au obligaţia să dețină act de proveniență a armei și să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea acestora la domiciliu, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală.


Pub