Țara cu 7 decese declarate oficial. Autoritățile, acuzate că oamenii decedați din cauza Covid-19 sunt îngropați pe ascuns

Oficial au fost anunțate 25 de îmbolnăviri de Covid-19 şi 7 decese în această țară, însă organizaţiile independente vorbesc despre inmormântări pe ascuns şi transporturi de pacienţi în miez de noapte. Autorităţile statului Nicaragua sunt acuzate că ascund bilanţul real al epidemiei de coronavirus, informează Digi24.ro, cu referire la The Guardian.

Foto: aljazeera.com

Organizaţiile independente contrazic bilanţul oficial al autorităţilor, de 25 de îmbolnăviri şi 7 decese, afirmând că este vorba, în realitate, despre 1.200 bolnavi şi cel puţin 233 de decedaţi.

The Guardian scrie că spitalul German-Nicaraguan din capitala Managua este singurul desemnat să primească pacienții cu Covid-19, însă accesul în unitatea medicală a fost restricționat de forțele armate, membri familiilor pacienților și jurnaliștilor fiindu-le interzis accesul.

Publicația britanică prezintă mărturia Anei Gabriel Bermudez, care afirmă că autorităţile i-au spus că bunicul său, Jose Torres, a murit din cauza „unor probleme respiratorii”. „Au susţinut încontinuu că nu este Covid-19, ci alte „probleme respiratorii”. Dar dacă nu a fost Covid-19, atunci de ce l-au îngropat direct și au permis accesul a doar doi membri ai familiei la înmormântare?”, se întreabă aceasta.

Mai mulți medici și angajați din sistemul de sănătate susțin că decesele de Covid-19 sunt atribuite hipertensiunii arteriale, diabetului sau bolilor respiratorii, iar victimele sunt luate și îngropate în mijlocul nopții.

Aceste înmormântări rapide includ sicrie sigilate și cadavre învelite în folii de plastic - așa cum recomandă autoritățile în cazul morților de Covid-19, însă aceste decese nu se adaugă statisticilor.

Civil Society Covid-19 Observatory notează că bilanţul real al îmbolnăvirilor este de peste 1.200 pacienţi şi 233 decedaţi. Această organizaţie a publicat o scrisoare expediată de 700 de medici.

Preşedintele din Nicaragua, Daniel Ortega, a susţinut constant că epidemia de coronavirus este sub control şi a refuzat să ia măsuri restrictive, în timp ce soţia sa, Rosario Murillo, care este şi vice-preşedinte, a spus că acuzaţiile sunt "fake news". Rosario Murillo i-a numit "extratereştri" pe cei care susţin că autorităţile ascund bilanţul real: "Oamenii ăia trăiesc în altă galaxie, într-o bulă mentală a lor, de aia vin cu astfel de minciuni", a spus ea.

Daniel Ortega a condus Nicaragua, ca lider al Frontului Sandinist de Eliberare Naţională între 1979 şi 1990. El a redevenit preşedinte în 2007 şi deţine funcţia şi în prezent.


Pub