Pagina oficială a Municipiului Chișinău

CMC a aprobat Planul de reînnoire a unităților de transport din cadrul Regiei Transport Electric și Parcului Urban de Autobuze

   2436

Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți Planul de reînnoire a troleibuzelor și autobuzelor din cadrul sistemului de transport public municipal pentru anii 2020-2023. Astfel, conform deciziei aprobate, până la finele anului curent, urmează a fi achiziționate 100 de autobuze, 30 troleibuze, precum și 18 troleibuze articulate.

De asemenea, în următoarea perioadă se prevede asamblarea a cel puțin 70 de troleibuze tradiționale în cadrul Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", inclusiv 30 în anul curent și câte 20 în următorii 2 ani, precum și 20 de unități articulate, cel puțin 5 în fiecare an, în perioada 2020-2023. Mai mult, până în 2023 se prevede asamblarea și a cel puțin 150 de autobuze, cca 50 de unități anual de diferită capacitate: de 9, 12 sau 18 metri.

Sursa de acoperire a cheltuielilor prevăzute este bugetul municipal, dar și creditele oferite de băncile comerciale.

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit aleșilor locali pentru documentul aprobat, felicitând totodată locuitorii municipiului Chișinău care vor beneficia de servicii publice de transport calitative.

„Este o reușită pentru oameni, pentru Chișinău, pentru noi toți. Astfel trebuie să continue lucrurile pe toate proiectele municipale. Chișinăul poate și trebuie să arate altfel, fără politică, dar prin implementarea de politici, deci prin dezvoltare", a menționat edilul.