15:14:02 18.04.2024
Stiri

Dodon și-ar fi semnat deja SENTINȚA politică: „A fost creat de Plahotniuc... Îi datorează tot, dar i-a aplicat o lovitură mortală în 2019. Plahotniuc nu uită așa ceva. Se vor mai găsi 4-5 deputați chiar și în PSRM”

Politică 19.05.2020 16:20 Vizualizări3678 Autor: Ziarul National
Dodon și-ar fi semnat deja SENTINȚA politică: „A fost creat de Plahotniuc... Îi datorează tot, dar i-a aplicat o lovitură mortală în 2019. Plahotniuc nu uită așa ceva. Se vor mai găsi 4-5 deputați chiar și în PSRM”


Președintele Igor Dodon nu va scăpa de răzbunarea lui Vlad Plahotniuc, deoarece i-a aplicat „o lovitură mortală” în iunie 2019, atunci când nu s-a ținut de cuvânt și a făcut coaliție cu Blocul „ACUM”. Astfel, Plahotniuc și Ilan Șor îl vor distruge pe Igor Dodon, mai ales că foarte lejer mai pot rupe 4-5 deputați din majoritatea parlamentară, inclusiv din PSRM. De această părere este fostul consilier al premierului Maia Sandu, analistul politic Vlad Kulminski.

„Sigur că Plahotniuc vrea să se răzbune pe Dodon. Sunt absolut sigur că el nu a iertat acea trădare din iunie 2019. Dl Dodon, care, de fapt, a fost creat ca politician de către dl Plahotniuc, a fost promovat în toate funcțiile de dl Plahotniuc, a fost ajutat să câștige alegerile prezidențiale de dl Plahotniuc și care, de fapt, îi este dator dlui Plahotniuc tot ce are în politică, dar și în alte domenii, i-a aplicat acea lovitură mortală dlui Plahotniuc în iulie 2019. Eu nu cred că dl Plahotniuc va ierta așa ceva și sunt sigur că el se va răzbuna atunci când el va fi mai puternic, iar dl Dodon va fi mai slab. Și acest timp chiar vine în R. Moldova, dar asta nu înseamnă că dl Plahotniuc face ceva pentru binele R. Moldova. Asta înseamnă că el face asta pentru anumite scopuri, probabil pentru a redobândi controlul asupra fluxurilor bănești, asupra sistemului pe care el l-a creat și pe care îl cunoaște atât de bine. Adică asta nu înseamnă că, dacă pierde dl Dodon, cumva va câștiga dna Sandu sau dl Năstase”, a declarat Kulminski, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Acesta mai spune că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor ar sta în spatele plecării unor deputați din majoritatea parlamentară, iar asta ar face parte din planul de răzbunare pe Dodon. De asemenea, aceștia și-ar dori și demiterea Guvernului Chicu.

„Acest scenariu nu este scris de forțele de centru-dreapta, nu este scris de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este scris de Șor și Plahotniuc și, parțial, de Candu contra președintelui Igor Dodon. Și iată că între acești trei jucători, de fapt, se produce acum această luptă crâncenă pentru putere. Nu este exclus că ei pot să se înțeleagă. Eu sunt absolut convins că Șor și Plahotniuc cu puterea lor financiară sunt în stare să mai găsească 4-5 deputați chiar și în rândurile PSRM, nu doar printre democrați”, a punctat Kulminski.

Fostul consilier am Maiei Sandu a mai adăugat că Guvernul Chicu merită să fie demis, doar că va fi practic imposibil de a învesti un nou executiv.

„Guvernul Chicu e pur și simplu incompetent, spre marele nostru regret. Și da, acest guvern merită să fie dat jos. Eu cred că Maia Sandu și Andrei Năstase ar putea vota pentru așa ceva. Însă, pentru ca să fie votat un nou guvern, situația este mult mai dificilă. Pentru asta trebuie să ai o majoritate reformatoare în cadrul parlamentului. Învestirea noului guvern va depinde de susținerea Partidului „Șor” și a grupului Candu. Și fără această susținere el nu va funcționa. Dar dacă, spre exemplu, dl Șor și dl Candu vor vrea să promoveze anumite interese care, fără dubii, există în cadrul acestor două partide, atunci acest guvern reformator va fi nevoit să accepte așa ceva. Partidul „Șor” și grupul lui Candu, judecând după acțiunile lor din trecut, niciodată nu au fost în stare să promoveze interesul național”.

Sursa citată a mai adăugat că, actualmente, Plahotniuc este încă puternic, iar Maia Sandu și Năstase trebuie să fie prudenți ca să nu fie atrași într-o cursă.

„Sunt sigur că dl Plahotniuc este acum în joc și el are o mână destul de puternică și are cărți foarte puternice. El joacă foarte și foarte dur, exact așa cum a făcut pe timpurile când controla R. Moldova în totalitate. Și acesta este un alt argument de ce Andrei Năstase și Maia Sandu trebuie să fie foarte prudenți în ceea ce fac”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md