(doc) Sinodul Bisericii Ortodoxe îi cere lui Ion Chicu să revizuiască restricțiile impuse, în caz contrar îl va exclude din pomenire și rugăciune

biserica
Foto: basilica.ro

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a întrunit astăzi, 19 mai, în ședință de lucru la Mitropolia Moldovei. În cadrul ședinței au fost discutate și trimise două scrisori în adresa conducerii țării.

În prima adresare pentru prim-ministrul Ion Chicu, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a cerut să fie scoase restricțiile impuse de Comisia pentru sănătate publică, care prevede ca oficierea serviciilor divine să se presteze în curțile bisericilor cu respectarea distanței sociale.

Astfel, reprezentanții bisericii cer: „să reformulați hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând în aceasta exemplul altor state europene. În caz contrar, ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea bisericii. Nu luptați împotriva bisericii, căci cel care o apără este Hristos. Or, luptându-te cu Hristos, nu vei ieși niciodată biruitor: «…biserica nu va fi biruită nici de puterile iadului» (Mat. 16.18)”, scrie în adresare.

Vezi mai jos adresarea.

Cea de-a doua adresare este pentru Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Ion Chicu, prin care reprezentanții bisericii solicită:

# vaccinarea populației (anti-COVID-19 etc.), precum și orice intervenție medicală, să fie efectuată pe principii benevole, doar cu consimțământul și informarea corectă a pacientului (inclusiv transparența componenței vaccinului și a posibilelor efecte adverse), cu respectarea prevederilor Convenției pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane în ceea ce priveşte aplicaţiile biologiei şi ale medicinei, de altfel, ratificată de către Republica Moldova;

# asigurarea tuturor drepturilor fundamentale ale oamenilor care ar refuza vaccinarea obligatorie, exceptând eventualele discriminări și/sau restricționări;

# asigurarea dreptului omului de a nu i se introduce/implanta orice dispozitiv/cip străin corpului uman, luând în considerație informația prezentată de către oamenii de știință despre pericolul acestora, precum și îngrijorarea întemeiată pe baza Apocalipsei Sfântului Ioan Teologul și a proorociilor Sfinților Părinți.

Vezi mai jos adresarea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente