Minor din Chișinău riscă să stea după gratii 7 ani, după ce a furat 2 telefoane și o bicicletă. Acesta nu este la prima abatere

Un tânăr de 16 ani, anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice a fost reținut de polițiști după ce, în perioada aprilie-mai, ar fi furat 2 telefoane mobile dintr-un magazin și un cămin studențesc, dar și o bicicletă din curtea unui bloc de locuit. Minorul este cercetat în libertate pentru jaf și furt, iar dacă va fi găsit vinovat riscă închisoare de până la 7 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Potrivit unui comunicat al poliției, pe parcursul lunilor aprilie-mai, suspectul a pătruns într-un magazin de unde în mod deschis a sustras un telefon mobil de model ,,Samsung”, la preț de 4 000 lei, într-un cămin studențesc în mod tainic a sustras telefonul mobil de model ,,Xiaomi Redmi 5A” și în curtea unei case de locuit de unde a sustras o bicicletă.

Prejudiciu total cauzat victimelor se ridică la suma de 12 mii lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că telefoanele mobile cât și bicicleta a reușit să le comercializeze prin intermediul aplicației ,,Telegram”, astfel obținând un profit în sumă de 2 600 lei.

La moment, minorul este cercetat penal în libertate pentru jaf și furt, iar dacă va găsit vinovat, conform legislației în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.


Pub