Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a avut un dialog, în regim online, cu dezvoltatorii în construcții din capitală

   1776

Primarul general, Ion Ceban, a avut joi o ședință, în regim online, cu dezvoltatorii în construcții din Chișinău.

La eveniment au participat: viceprimarul de ramură, Victor Chironda, șeful Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, arhitect-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, agenți economici din domeniul construcțiilor, activiști civici etc.

Subiectul dialogului dintre reprezentanții autoritățolor publice locale cu dezvoltatorii din construcții s-a axat pe aspecte privind ultimele modificări ale legislației de profil, posibilitatea de solicitare online de la Primărie a actelor permisive în domeniul construcțiilor, problema delimitării terenurilor de domeniu public și privat, propuneri de a fi perfectate anterior PUZ-urile pentru terenurile care urmează a fi expuse la licitație; desfășurarea audiențelor în format fizic etc.

Primarul general a propus organizarea de discuții similare în fiecare lună, unde vor fi abordate diverse subiecte înaintate de dezvoltatori. „Solicit cooperarea dintre părți, dar și transparență, adică reguli clare și bine determinate, pentru că noi avem nevoie de dezvoltare în municipiul Chișinău", a subliniat Ion Ceban.

În context, primarul s-a referit la necesitatea convocării periodice a Comisiei municipale pentru remedierea litigiilor în construcții, iar agenda acesteia să fie făcută publică (cu respectarea protecției datelor cu caracter personal). De asemenea, edilul s-a arătat deschis pentru crearea unui consiliu consultativ pe lângă Primărie, format din reprezentanți ai societății civile.