Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, în dialog cu comercianții de la Piața Centrală

   1924

Primarul general, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu un grup de comercianți care activează la Piața Centrală din capitală. Persoanele au solicitat autorităților municipale să le fie permisă realuarea activității în zona de comerț.

Edilul capitalei a îndemnat comercianții să nu se lase manipulați de unele persoane, care pun mai presus interesele de grup, în detrimentul sănătății cetățenilor și să se conformeze decizilor luate de autoritățile centrale, în contextul situației epidemiolgice din municipiul Chișinău.

Totodată, Ion Ceban a ținut să menționeze că decizia de a redeschide piețele din capitală aparține Comisiei Naționale Exraordinare de Sănătate Publică, iar municipalitatea se va conforma în acest sens. „Vom revedea anumite condiții în situația creată, precum și soluțiile pentru diverse scenarii, în cazul în care vom avea dreptul sau nu, de a relua activitatea piețelor", a conchis edilul capitalei.

De asemenea, primarul general le-a cerut comercianților să vină joi cu unele propuneri, precum și angajamente pe care sunt gata să le respecte, în cazul în care Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va adopta decizia de reluare a activității pietețelor din capitală.

Amintim că decizia de a suspenda activitatea piețelor din Chișinău a fost adoptată de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.