(video) Guvernul a aprobat introducerea moratoriului de 540 de zile pentru agenții economici din domeniul turismului

călătorie
Foto: Anna Shvetz

În ședința de azi a guvernului, pe ordinea de zi erau înscrise două subiecte, executivul le-a aprobat pe ambele. Prin urmare, a fost aprobat avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului civil al Republicii Moldova nr. 1107/2002, ceea ce presupune un moratoriu de 540 de zile pentru ajutorul agenților din domeniul turismului.

Potrivit notei informative, proiectul a fost elaborat pentru a susține agenții economici din domeniul turismului, care drept urmare a crizei provocate în sectorul respectiv, din cauza pandemiei, se află în condiție de imposibilitate obiectivă de a restitui banii clienților în termenul prevăzut de legislația civilă pentru contractele semnate până în data de 17 martie 2020. Potrivit documentelor, clienții urmau să se folosească de produse în sezonul estival din acest an, dar nu toți o vor putea face.

„Prin proiectul de lege se propune un gen de moratoriu pe 540 de zile pentru rambursarea sumei pentru clienții care doresc rezilierea contractelor turistice. Agenții turistici sunt în contact cu clienții și clienții refuză să le fie reprogramate acele călătorii. Prin urmare, companiile sunt obligate să le dea banii înapoi. Aceasta ar duce la insolvabilitate mai multor agenții, iar acest moratoriu va ajuta companiile să iasă din criză”, spune Fadei Nagacevschi.

Acest moratoriu ar implica modificări la codul civil, dar în acest context, Fadei Nagacevschi a menționat necesitatea creării unei legi care să determine și data-limită la care aceste sume urmează să fie restituite.

Proiectul urmează să fie aprobat în parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente