Coronavirus // 78 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă cinci lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
18/05/2020
esp.md

Luni au fost confirmate 78 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 508 probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 6.138. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă cinci lucrători medicali.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 35 de cazuri. În regiunea din stânga Nistrului – 14 cazuri, Bălți – opt cazuri, Ceadâr-Lunga – șapte cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Fălești și Soroca – câte două cazuri, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Comrat, Ocnița, Sângerei, și Taraclia – câte un caz.

Luni a fost confirmată infectarea a încă cinci lucrători medicali – un medic, trei asistente medicale și o persoană din rândul personalului auxiliar. Potrivit MSMPS, 256 de pacienți se află în stare gravă, iar 19 sunt supuși ventilării mecanice.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 217 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
18/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii