Încă două persoane au decedat de coronavirus: Bilanțul ajunge la 209 morți

Încă două persoane au decedat de coronavirus. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Foto: UNIMEDIA

Este vorba de o femeie de 47 de ani, originară din Ceadîr-Lunga, care s-a fost internată la Spitalul de Urgență din Comrat pe data de 13 mai. Pacienta a fost diagnosticată cu pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală.

A doua persoană care decedat este, de asemenea, o femeie în vârstă de 81 de ani din Chișinău care a fost spitalizată la Institutul de medicină urgență pe 13 mai. Aceasta mai suferea de hipertensiune arterială de gradul III și angină pectorală.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5934 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 776 în Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați 42 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 250 - stare gravă (19 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 519 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externați 64 pacienți. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 ajunge la 2408.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1320 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-311, asistenţi medicali-492, felceri-69, farmacişti-19, personal auxiliar-429 persoane.


Pub