Poliția, despre protestul din PMAN: „Au fost încălcate mai multe prevederi ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”

fdfd

Inspectoratul General de Poliție a anunțat într-un comunicat că organizatorii protestului din PMAN au încălcat hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Polițiștii au înregistrat și documentat toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației.

Conform datelor forțelor de ordine, la moment, în PMAN se află circa 200 de participanți la întrunire.

Astfel, IGP a comunicat despre faptul că organizatorii au încălcat Hotărârea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, punctul 22, unde este menționat: „Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după model (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă de e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”.

Totodată, forțele de ordine susțin că majoritatea nu poartă măști de protecție, care la fel este o măsură obligatorie stabilită în această hotărâre.

„Toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, poliția s-a autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional”, scrie în comunicat.

Totodată, poliția dă asigurări că nu este implicată în careva acțiuni de blocare sau restricționare a manifestației, așa cum declară unii protestatari. Polițiștii și carabinierii monitorizează, informează și asigură ordinea publică, iar în momentul în care sunt înregistrate încălcări, sunt obligați să acționeze.

Amintim că, în dimineața zile de astăzi, mai mulți veterani s-au adunat în PMAN la un protest pașnic. Veteranii cer crearea unei subdiviziuni în cadrul guvernului, responsabilă de problemele veteranilor. La fel, aceștia cer să fie instituită Ziua Recunoștinței la una dintre ședințele parlamentului, care să fie marcată pe 2 martie, polițe de asigurare medicală gratuite și ca indemnizația lunară să fie de 500 de lei în loc de 300.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente