(video) Unul dintre medicii români care au fost în misiune în Moldova, testat pozitiv la coronavirus

Unul dintre medicii români care au revenit acasă din misiunea din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, anunță Știritv.ro. Acesta a fost internat în spital, iar rezultatele testelor în cazul celorlalți medici vor fi gata mâine.

Despre cazul de îmbolnăvire printre medicii care și-au ajutat, timp de 15 zile, colegii din Moldova, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății al României, Raed Arafat.

Lucrătorul medical a fost diagnosticat ieri, este asimptomatic și a fost preluat cu izoleta și dus la Oradea, fiind internat în spital, pentru tratament.

Ceilalți 41 de medici au fost testați chiar în Vama Albița și vor rămâne izolați la domiciliu timp de 14 zile.

„A fost o misiune epuizantă fizic și emoționa, în condițiile în care majoritatea pacienților tratați în Moldova erau medici și asistente”, spun cadrele medicale revenite acasă.

Premierul român, Ludovic Orban, ministrul Sănății de la București, Nelu Tătaru, dar și șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat au participat, astăzi, la revenirea în țară a medicilor.

În urmă cu 2 săptămâni, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a venit în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră în lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Aceștia au acordat, alături de colegii moldoveni, asistență medicală și îngrijire pacienților infectați și au instruit personalul medical din instituțiile din Bălți, Chișinău și Cahul.


Pub