Andrei Năstase, despre unitatea pe dreapta: „Acesta a fost motivul esențial al retragerii mele în 2016 din cursa prezidențială, chiar în momentul în care eram cel mai bine poziționat”

Liderul Platformei DA consideră că partidele pro-europene trebuie să se consolideze și să suțină un singur candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Andrei Năstase le-a sugerat, din nou, foștilor parteneri de bloc să nu pună „ego-urile personale mai presus de un proiect de țară”, ce va mobiliza electoratul și ar putea asigura o victorie chiar din primul tur al scrutinului.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă noi, pro-europenii, am fi capabili să ne unim în jurul unui singur proiect de țară, în jurul unui singur candidat, semnalul pe care-l vom transmite întregii societăți ar fi unul de reală speranță. Dacă am fi uniți, am uni prin decizia noastră responsabilă întreaga societate, am unifica conceptele și soluțiile într-un singur proiect care va avea o forță înzecită”, a declarat Andrei Năstase, într-un live pe Facebook.

Liderul Platformei DA afirmă că anume din motivul de a uni forțele de dreapta s-a retras din cursa prezidențială în 2016, în favoarea lideri PAS, Maia Sandu.

„Acesta a fost motivul esențial al retragerii mele din 2016 din cursa prezidențială, chiar în momentul în care eram cel mai bine poziționat și în condițiile în care nimeni nu a dorit să facă acest lucru. Pentru că, dragi prieteni, nu-i totuna dacă un candidat pro-european ar intra în turul doi cu 36% sau cu 23%. Pentru că am putea astfel demonstra încă din primul tur că se poate, că este posibil ca Republica Moldova să aibă un președinte onest și dedicat oamenilor”, a explicat Năstase.

Totodată, politicanul a îndemnat foștii săi colegi din Blocul ACUM să facă „alegerea, care cred că se potrivește cel mai bine principiilor și valorilor voastre”.

„Existența unui singur proiect, a unui singur candidat scoate din adormire un electorat neagajat, nehotărât, neimplicat, iar acest electorat face, la final, diferența. Iată de ce, eu nu sunt genul de om care să ceară cuiva ceva ce eu nu am facut deja! Da, eu am renunțat în 2016 în baza acestui principiu, in baza convingerilor mele sincere că doar uniți vom putea câștiga.

Dar, dacă nu se poate și EGO-ul unora dintre noi este mai presus de destinul și viitorul unui popor, vom face și voi face tot ce este cu putință pentru a invinge răul chiar și în aceste condiții! Este misiunea generației noastre și eu sunt hotărât ca acest lucru să se întâmple!

Eu voi fi pe liste în toamnă și vom câștiga împreună în fața lui Igor Dodon!”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase a fost desemnat candidatul Platformei DA pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la alegerile care se vor desfășura la toamnă. Anterior acestei decizii, formațiunea a lansat un apel către forțele pro-europene, în special către Partidul Acțiune și Solidaritate, de a desemna un candidat comun, apolitic, la alegerile prezidențiale, pentru a mări șansele forțelor de dreapta de a câștiga scrutinul și respectiv, fotoliul de șef al statului. Ideea nu a fost însă susținută, chiar dacă până acum PAS nu a luat o decizie oficială privind participarea la prezidențiale.

La alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea liderei PAS. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața actualului șef de stat, Igor Dodon.


Pub