Deputata Inga Grigoriu, despre situația catastrofală a râului Ialpug: „Proiectul menit să rezolve această problemă va continua”

ialpug

Deputata Platformei DA Inga Grigoriu vine cu un răspuns atât către autoritățile, cât și către locuitorii din Comrat, referitor la situația catastrofală a râului Ialpug și rezolvarea acestei probleme.

„Prieteni, în februarie curent, am vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Găgăuzia conform planului de activități ce l-am programat în cadrul Comisiei Parlamentare Mediu și Dezvoltare Regională.

Am vizitat proiectele implementate de agenție, iar la solicitarea autorităților din Comrat, ca vicepreședintă a comisiei de profil, am fost să vedem cu ochii noștri situația catastrofală în care se află râul Ialpug.

Problema constă în deversarea directă a apelor uzate în râu, iar autoritățile locale au scris un proiect, aplicând cu el în anul 2011 la Fondul Ecologic Național, unde le-a fost acceptată finanțarea. De atunci au trecut nouă ani, iar banii tot nu au fost virați în conturile autorităților din Comrat.

Am făcut o interpelare, încă în februarie, cu referire la acel proiect, iar răspunsul mi-a venit abia acum, după un mic protest al meu.
Astfel, ministerul zice că a fost acceptată parțial suma indicată în proiect.

Plasez aici pentru locuitorii din Comrat acest răspuns și sper să ne mai vedem în curând!”, scrie deputata Inga Grigoriu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente