Peste 60 de copii, infectați cu Covid-19, spitalizați. Care este starea acestora și cât dureaza tratamentul

Actualmente în instituțiile strategice din țară sunt internați peste 60 de copii infectați cu Covid-19. Dintre aceștia 55 sunt internați în cadrul Spitalului Clinic municipal de boli contagioase, în cazul formelor medii și usoare, iar 7 la Institutul Mamei și a Copilului. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, organizată de ministerul Sănătății.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut doar 2 instituții pentru internarea copiilor infectați cu Covid-19, copii în stare medie și ușoară a spitalului de boli contagioase din Chișinăi, cei cu stare mai gravă la institutul Mamei și a copiilor. La spitalul municipal sunt 55 de copii dintre care 40 în stare medie, 15 în stare ușoară, iar la institutul Mamei și a Copilului- 7 în stare medie. Nu am avut cazuri extrem de grave la copii.

Cei din zona de nord în caz de îmbolnăvire sunt direcționați la spitalui din Bălți. Acesta dispune de o secție. Toți copii beneficiază de tratament complex, până la externare. Au posibiltatea să se afle cu părinții, drepturile sunt respectate”, a spus Tatiana Zatic.

Totodată a menționat că durata de tratament în cazul copiilor este diferită.

„Depinde de forma care o dezvoltă, dar și alte particularități. Am avut caz și de 40 de zile” a mai adăugat reprezentanta ministerului.

Potrivit datelor prezentate pe platforma ministerului Sănătății până astăzi cazuri înregistrate în rândul minorilor au fost: copii cu vârsta de până la un an- 19, între 1-5 ani - 59, între 5-9 ani- 79, iar între 10-19- 230.


Pub