(video) Igor Dodon, despre coaliție: Dacă mai pleacă 4-6 deputați, mai bine să mergem la alegeri parlamentare anticipate

Dacă mai pleacă 5-6 deputați din actuala coaliție, ar putea să se anunțe alegeri anticipate. Cel puțin asta spune președintele Igor Dodon, care afirmă că nu va accepta o coaliție făcută de opoziție.

„Ieri a avut o ședință cu fracțiunea PD împreună cu doamna Președinte al Parlamentului și domnul prim-ministru. Acum sunt 54 de deputați plus un deputat independent și putem să vorbim despre o majoritate parlamentară solidă.

Eu am informații că precum mai mulți deputați din partea partidului PSRM sunt abordați de către mai mulți din Partidul Șor și cei care au plecat din PD, grupul Candu. Sunt abordați pentru a avea discuții. Eu vreau să îi preîntâmpin. Atunci când vă veți pomeni cu procurorul alături să vă mirați. [...] Vă duce capul din banii din miliardul furați voi încercați să faceți politică în Republica Moldova”, Igor Dodon a transmis un mesaj către Procuratura Generală să investigheze aceste cazuri posibile de corupție. „Banii aceștia nu s-au luat din pod. Să propui câteva sute de mii la deputați”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

Președintele Igor Dodon mai afirmă că este ferm convins că niciun deputat din PSRM nu va pleca. „Eu am menționat săptămâna aceasta la Europa Liberă că sunt 3 scenarii. [...] Eu vreau să văd cum voi o să faceți coaliție cu Șor și cu Candu. Dar dacă mai pleacă 4-6 deputați, mai bine toți împreună să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Și ar fi bine înainte de alegerile parlamentare anticipate să votăm o lege prin care să interzicem trecerea unui deputat dintr-o fracțiune în alta”.

Dodon a spus că este imposibil în acest sens de modificat Constituția, însă ar fi posibil să fie impuse unele restricții.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, președintele Igor Dodon a vorbit despre posibile scenarii în bordul politic. Dodon a vorbit despre neclarități constituționale, dar și despre faptul că acum în Parlament sunt 100 de deputați.


Pub