Reacția lui Igor Dodon, la decizia Consiliului de Egalitate: Slavă Domnului, noi trăim într-o țară unde există noțiunea de bărbat și femeie, de tată și mamă

„Slavă Domnului, noi trăim într-o țară și în vremuri când încă există noțiunea de bărbat și femeie, de tată și mamă, de familie tradițională” - așa a comentat președintele Igor Dodon decizia Consiliului de Egalitate, care a decis astăzi că șeful statului a folosit un limbaj sexist într-un episod al emisiunii sale „Președintele Răspunde”.

Foto: UNIMEDIA

„Există și rigori ale conduitei bărbătești, care trebuie să fie respectate în mediul bărbaților, orice ar crede unele persoane față de această abordare perfect legitimă și vrednică”, a mai adăugat Igor Dodon, fără să precizeze dacă își va cere scuze publice sau nu, așa cum i-a recomandat Consiliul.

Limbajul folosit de Igor Dodon în cadrul unui episod al emisiunii sale „Președintele Răspunde” a fost denunțat la Consiliul antidiscriminare de către o deputată PAS. Potrivit Doinei Gherman, formulările folosite ca „bărbați”, „gentilmoni” în raport cu „o doamnă” trimisă „mai departe” sunt considerate inadmisibile în contextul unui discurs politic democratic, întrucât crează „impresia greșită precum că doamnele, în general, au nevoie de tutelare și protecție”.

Igor Dodon a comentat atunci inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate de semnare cu partidele de dreapta a unui Pact de neagresiune, iar actul nu a mai ajuns să fie semnat de formațiunile cărora era adresat.


Pub