Republica Moldova a depășit pragul de 200 de decese provocate de noul tip de coronavirus

Ministerul Sănătății anunță despre decesul a încă 6 persoane de Covid-19. Bilanțul persoanelor răpuse de noul tip de coronavirus pentru ziua de astăzi de ridică la 8, iar de la începutul pandemiei- 202.

Foto: UNIMEDIA

O Femeie de 79 ani, din raionul Cantemir, Internată în stare gravă la data de 29 aprilie, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”, a decedat. Femeia avea și alte comorbidități precum infarct miocradic vechi, angioplastie coronariană, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

Un bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău, internat la data de 8 mai, la Institutul de Medicină Urgentă a murit. Victima suferea și de insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială.

Un alt bărbat de 50 ani, din Rezina, internat la data de 8 mai , la Spitalul Clinic Republican a fost răpus de boală. Acesta avea și alte comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, obezitate, encefalopatie discirculatorie mixtă, pielonefrită cronică bilaterală.

Totodată, un bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, iternat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Republican a decedat. Bărbatul avea și diabet zaharat, hipertensiune artarială, cardiopatie mixtă inschemică, hipertensivă, dismetabolică, insuficiență cardiacă.

O femeie de 81 ani, din mun. Chișinău, internată în stare foarte gravă la data de 14 mai, la Institutul de Cardiologie a fost răpusă de coronavirus. Femeia avea și insuficiență cardiacă, endocardita infecţioasă.

În cazul celui de-al 6-lea deces de vorba despre un bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, internat la data de 9 mai, la Insitutul de Medicină Urgentă. Acesta suferea și de hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala parkinson, pielonefrită cronică bilaterală.


Pub