15:36:25 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon AMENINȚĂ din nou judecătorii de la Curtea Constituțională și avertizează că instituția ar putea fi DEMOLATĂ: „În formă juridică sau fizică... nu știu”

Politică 15.05.2020 12:14 Vizualizări3867 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon AMENINȚĂ din nou judecătorii de la Curtea Constituțională și avertizează că instituția ar putea fi DEMOLATĂ: „În formă juridică sau fizică... nu știu” Captură


Președintele Igor Dodon susține că actuala componență a Curții Constituționale, mai exact patru judecători, pot fi folosiți ca „instrument politic”, exact cum se întâmpla până în iunie 2019, când la putere era Vlad Plahotniuc. În cazul în care actuala componență a CC va încerca să influențeze într-un fel sau altul rezultatele alegerilor prezidențiale, atunci „această Curtea Constituțională va fi demolată”, a amenințat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Nouă nu ne place hotărârea CC privind creditul rusesc, dar analizăm argumentele formulate pentru a le folosi când vom începe renegocierea documentului. Dacă CC va merge în continuare pe calea aceasta... Eu înțeleg independență, înțeleg poziția partenerilor externi, dar eu cred că nemulțumirea poporului va fi foarte mare. Iar dacă vor încerca să se implice în procesele democratice, am în vedere alegerile, să fie sau nu de acord cu alegerea făcută de popor, atunci această CC va fi demolată. În formă juridică sau fizică... nu știu. Sper să nu se ajungă la asta”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon aduce ÎNVINUIRI după anularea Acordului de împrumut cu Federația Rusă: „Judecătorii CC au demonstrat că susțin interesele CLANURILOR politice. Decizia politizată afectează direct salariații, pensionarii”

Oficialul spune că este foarte des întrebat de oameni despre deciziile luate de CC. „Oamenii îmi spun că am fost ales președinte, este Parlament, majoritate parlamentară, Guvern și... apar patru oameni, șase membri ai CC, care întorc totul cu susul în jos în țara asta. Apare atunci întrebarea: de ce mai este nevoie de Parlament, dacă ai în buzunar câțiva judecători ai CC, care în orice moment la solicitarea lui Sîrbu sau Cebotari care, apropo, au scris pe genunchi decizia Curții privind uzurparea puterii în stat în iunie 2019...

Citește și: VIDEO // Președintele CC, Domnica Manole, a sesizat Comisia de la Veneția, Parlamentul European și Consiliul Europei despre PRESIUNILE la care sunt supuși unii judecători de către președintele Dodon și cei din anturajul său

Noi nu am uitat. Dosarul privind uzurparea puterii în stat nu a fost închis. Noi știm ce a fost atunci și vom duce până la capăt...”, a punctat Dodon.

Șeful statului mai spune că anularea deciziilor luate de alte instituții ale statului, mai ales când este vorba de persoane alese de popor, poate însemna și uzurparea puterii în stat, cea mai gravă crimă împotriva poporului.

„Parlamentul ales în mod democratic adoptă legi și apare unul care scrie decizia, o dă judecătorilor CC și Curtea, cu 3-4 voturi, anulează toate legile și alegerea făcută de popor. Asta înseamnă uzurparea puterii în stat. Dacă această practică va continua, atunci poporul nu va răbda asta. În ce formă... vom vedea. Cei care vor să facă asemenea jocuri să se gândească bine. Îi sfătuiesc să nu o facă, pentru că sunt jocuri periculoase”, a conchis Igor Dodon.

Menționăm că nu este pentru prima oară când președintele Igor Dodon amenință judecătorii CC. Atacurile la adresa magistraților constituționali au început după ce a fost demis Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC. Ulterior, șeful statului a avertizat judecătorii CC să se gândească bine dacă anulează Acordul de împrumut cu Federația Rusă, deoarece vor lăsa fără salarii și pensii cetățenii R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md