Încă șase decese provocate de COVID-19 în Moldova. Numărul cazurilor a ajuns la 202

covid medici in actiune (13)
Foto: OMS

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea a șase decese noi provocate de COVID-19. Este vorba despre două femei și patru bărbați.

Decesul 197: femeie de 79 ani, din raionul Cantemir, internată în stare gravă în data de 29 aprilie la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Comorbidități: infarct miocardic vechi, angioplastie coronariană, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

Decesul 198: bărbat de 64 ani, din Chișinău, internat în data de 8 mai 2020 la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială.

Decesul 199: bărbat de 50 ani, din Rezina, internat în data de 8 mai la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, obezitate, encefalopatie discirculatorie mixtă, pielonefrită cronică bilaterală.

Decesul 200: bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, internat în data de 11 mai la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă ischemică hipertensivă dismetabolică, insuficiență cardiacă.

Decesul 201: femeie de 81 ani, din mun. Chișinău, internată în stare foarte gravă în data de 14 mai la Institutul de Cardiologie. Comorbidități: insuficiență cardiacă, endocardită infecţioasă.

Decesul 202: bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, internat în data de 9 mai la Insitutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala Parchinson, pielonefrită cronică bilaterală.

În total, 2 280 de persoane au fost tratate, iar 202 au decedat din cauza COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente