Coronavirus în Transnistria: Numărul celor infectați ar fi de două ori mai mare decât în statisticile oficiale ale Chișinăului

Julieta Savițchi
15/05/2020
Moldova.org

Peste o sută de angajați și beneficiari ai Dispensarului psihoneurologic din Bender au fost diagnosticați cu Covid-19. Potrivit presei din Tiraspol, acesta este cel mai mare focar de coronavirus de tip nou din regiunea transnistreană.

Directorul dispensarului a fost demis, iar organele de drept din Tiraspol au intentat un dosar penal.

Un alt focar ar putea fi și la școala-internat din Bender. Mass-media din stânga Nistrului a publicat un video dintr-un spital din Bender, unde a fost internată o fetiță de nouă ani de la școala internat din oraș.

Numărul persoanelor din regiunea transnistreană infectate cu Covid-19 a ajuns la 756, joi fiind diagnosticate încă 49 de cazuri, scrie presa din Tiraspol. Potrivit statisticilor prezentate de presa de la Tiraspol, 317 persoane din cele infectate s-au vindecat de Covid-19, iar alții 29 au decedat. Ultima victimă a fost o femeie în vărstă de 45 de ani din Tiraspol, care suferea de cancer și avea probleme cardiovasculare.

Julieta Savițchi
15/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii