Pavlovschi: Dacă Năstase devenea premier în iunie 2019, situația în țară ar fi fost acum cu totul alta

Fostul judecător la Curtea Europeană, Stanislav Pavlovschi crede că „dacă în iunie 2019 prim-ministru al Moldovei ar fi fost Andrei Năstase, acum situația în țară ar fi fost cu totul alta”. Mesajul scris pe Facebook de către jurist vine după ce Platforma DA a anunțat că este gata să pună umărul la demiterea actualului Guvern și învestirea unui nou, de „salvare națională”.

Foto: UNIMEDIA

„Chiar dacă politica nu acceptă moduri condiționale, totuși, ca o excepție, cred că ar fi judicios de spus că dacă în iunie 2019 prim-ministru al Moldovei ar fi fost Andrei Năstase, acum situația în țară ar fi fost cu totul alta! Cu totul ...”, a scris Stanislav Pavlovschi pe pagina sa de Facebook.

Stanislav Pavlovschi / Sursa:captură

Fost judecător la CtEDO, Stanislav Pavlovschi a fost ministru al Justiției în Guvernul Maia Sandu, numit în iunie 2019, perioadă la care se referă acesta în mesajul său. Oficialul a demisionat însă, la scurt timp după învestire, menționând „incompatibilități” cu caracter personal, precizând că pentru el respectarea Constituției este sfântă. Pavlovschi a fost și vicepreședinte al Platformei DA, plecând din această funcție, dar rămânând „devotat valorilor promovate de formațiune”.

Platforma DA a anunțat că este gata să participe, în Parlament, la un vot de demitere a Guvernului Chicu și la instalarea unui nou Executiv. Totodată, formațiunea declară că e gata de guvernare, luând în considerare faptul că în acest an nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Platforma DA refuză însă ideea „unor compromisuri toxice” pentru a crea noi alianțe.

În culise s-ar discuta scenariul în care Andrei Năstase ar deveni noul prim-ministru, după demiterea actualului Guvern. Fosta șefă a Executivului, lidera PAS, Maia Sandu, a anunțat însă că astfel de discuții încă nu au loc, întrucât nu există nici certitudinea, nici numărul de voturi necesar pentru aceste decizii.


Pub