(doc) Punct și de la capăt: Primari de suburbii, dar și cel al capitalei cer CMC să revină la decizia de procurare a unităților de transport public

Deși consilierii municipali au respins o dată proiectul privind procurarea unui lot de autobuze din Belarus, astăzi câțiva primari din suburbii au semnat un demers prin care solicită consilierilor din CMC să aprobe o decizie pentru soluționarea problemei transportului public la următoarea ședință, programată pentru 19 mai. Eu susțin că mijloacele de transport existente sunt vechi, dar și insuficiente pentru a transporta călătorii din localitățile suburbane. Primarul capitalei s-a alăturat demersului în speranța că aleșii locali vor adopta o decizie favorabilă.

Foto: UNMEDIA

„Știm că situația privind asigurarea cu transport a locuitorilor municipiului nu este suficient de bună, în condițiile în care microbuzele de linie și-au sistat activitatea. Oamenii parcurg kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la o linie de transport public, ori sunt nevoiți să aștepte în stații multă vreme, pentru a se deplasa la serviciu sau acasă", a ținut să remarce edilul capitalei.

În context, Ion Ceban și-a exprimat speranța că aleșii locali vor adopta o decizie favorabilă, pentru ca Primăria să inițieze procedurile de achiziționare a noilor unități de transport public, iar cetățenii care călătoresc, să beneficieze cât mai curând de servicii publice calitative.

Pe 4 martie 2020, consilierii au votat contra aprobării proiectului privind procurarea celor 100 de autobuze din Belarus, pentru municipiul Chișinău, după un scandal de proporții dintre aleșii locali.

demers / Sursa:demers
demers / Sursa:demers
demers / Sursa:demers


Pub